Címlap

RSS

térképek

elemzés

visszatekintés

forró pontok

hírkommentár

háttér

portré

Hírlevél

Impresszum

Feedly - mi ez?

A Feedly megoldás arra a problémára, mikor a kedvenc blogjaink/lapjaink legfrissebb posztjairól lemaradunk. Használata egyszerű, és élvezetes, egyetlen kényelmetlensége, hogy meg kell látogatni.

Ha kedvelünk Facebookon egy magazint vagy blogot, kifejeztük, hogy tetszik, és szívesen értesülnénk, ha újra posztolnak valamit. Ma már, ha egy oldal posztjait mindenképpen látni szeretnénk, külön be kell állítani, ami fölösleges kényelmetlenség. Másik lehetőség, ha feliratkozunk az oldal hírlevelére, ami ha korrekt csapattal állunk szemben, sok örömöt is tud okozni.

A Feedly egy úgynevezett hír aggregátor, tehát egy olyan oldal, ami összegyűjti a különböző portálok legfrisebb bejegyzéseit, és a Feedly feedjében, hírfolyamában jeleníti meg az összeset. Ehhez az RSS technológiáját használja, ami csakúgy, mint általában a hír aggregátorok, kiment a divatból, kikopott a használatból. Például a Google hasonló terméke, a Google Reader is lehúzta a rolót. Ez a fogyasztói szokások megváltozása miatt alakult így, hiszen rengeteg tartalom magától az ember szájába folyik, ezért extra lépést már nehezen teszünk. Akire ez igaz, fel is oldozzuk a poszt tovább olvasása alól.

A Feedly nem az egyetlen hírolvasó szolgáltatás, de mi ezt tapasztaltuk ki. A feedly.com-ra navigálva regisztrálhatunk egy Feedly fiókot hagyományosan, vagy a Google, Facebook fiókunkkal is (ez utóbbi két esetben ha ezekbe a szolgáltatásokba bejelentkezve látogatunk a Feddly-re, automatikusan belép nekünk oda is).

A kezelőfelület rendkívül átlátható. A jobb oldali keresőben rákereshetünk a kedvenc oldalainkra, és bejelölhetjük ezeket követésre. Az oldalakat kategóriákba rendezhetjük tetszés szerint, így később, ha visszalátogatunk, a kategóriára kattintva a kategória összes legfrissebb bejegyzéseit láthatjuk. Érdemes ezért például a ritkán firssülő portálokat külön kategóriába szedni, és egy másik kategóriába a termelékeny hírújságokat.

Nincsenek ismerősök, a mi részünkről egyetlen interakció van: olvasás. Mobil alkalmazás formájában is elérhető, tehát akár értesítéseket is beállíthatunk. Napközben a Feedlyre látogatva egészen biztosan érdekes dolgokat fogunk találni a hírfolyamunkban, és semmi reklámot, idegesítő kommentet, vagy egyéb módon zavaró tartalmakat. Csak a kedvenc újságaink legújabb cikkeit.

Mi ezt javasoljuk a magazinunk követésére is, hiszen ez a legönállóbb módja annak, hogy biztosan tudomást lehessen szerezni, ha új cikket töltöttünk fel. Természetesen hírlevél formájában is küldünk értesítést, amire itt lehet feliratkozni.

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel!