Címlap

RSS

térképek

elemzés

visszatekintés

forró pontok

hírkommentár

háttér

portré

Hírlevél

Impresszum

Németországban a legbiztonságosabbak az autópályák

Háttér

2016. 09. 28. 12:28

Az Eurostat adatai szerint bár Németországban történik évente a legtöbb haláleset az autópályákon, az autópályák forgalmához viszonyítva itt a legbiztonságosabb a közlekedés. A sereghajtó Belgium.

Aki járt már német autópályán, bizonyára találkozott a semmiből felbukkanó és a következő pillanatban semmibe vesző sportkocsikkal, amikkel sávváltáskor csak azért nem karambolozunk, mert nincs rá idő. Németországban nincs sebességkorlátozás az autópályákon, ezért is meglepő, hogy ehhez képest csak minden ötvenmilliomodik járműkilométeren történik egy haláleset, és ezzel messze a legbiztonságosabb ország az EU-ban.

Sajnos nem minden ország számol járműkilométereket (az országban közlekedő járművek által megtett összes kilométer), ezért sok tagállamban csak a halálesetek számát ismerjük. 

timosenko
A forgalmasabb országokban több a baleset, de a szám nem lineárisan növekszik

Magyarország Horvátországhoz és Szlovéniához hasonlóan meglehetősen rossz vezetési morállal rendelkezik, de Belgium az unió fekete báránya, ha halálos balesetekről van szó. Itt minden milliomodik járműkilométerre jut egy baleset.

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel!